Neulottu pesukinnas | Creative Natur

Malli: Milka Schalin / Lankamaailma

Neulottu pesukinnas | Creative Natur
Neulottu pesukinnas | Creative Natur

Neulottu pesukinnas | Creative Natur

Malli: Milka Schalin / Lankamaailma

Toimituskulut alkaen 2,50 €

Lanka: Creative Natur

Lataa ilmainen neuleohje tästä (PDF)

Halutessasi voit ostaa ohjeen paperitulosteena verkkokaupasta tai myymälöistämme.


Itse tehty pesukinnas on kiva kaveri saunapäiviin ja peseytymiseen! Tässä lapasen tavoin neulottavassa kintaassa on yhden peukaloaukon sijaan 2 aukkoa eli kohta peukulle löytyy kintaan molemmilta sivulta. Näin voit käyttää samaa kinnasta kummassa kädessä tahansa ja kummin päin tahansa! Kintaan toinen puoli neulotaan "sileäksi" sileällä neuleella ja toinen puoli "karkeammaksi" simppelillä pintaneuleella. Lisäksi kintaan alareunaan virkattavan ripustuslenkin ansiosta voit laittaa kintaan kuivumaan ja roikkumaan sopivaan paikkaan pesutilassa.

100 % hamppulangasta neulottu pesukinnas pesee hyvin joka kerta. Kaksinkertaisella langalla neulottuna kintaasta tulee hyvin muodossaan pysyvä ja tukevahko, vaikka se kastuisikin kokonaan. Pesukinnas neulotaan muutoin pyörönä, mutta peukaloaukkojen korkeuden verran kerroksia neulotaan kintaan "sileällä" ja "karkealla" puolella edestakaisin. Kintaan matalassa varressa on kierrejoustinta. Yläsauma ommellaan kiinni silmukoimalla, jolloin kintaan yläosasta tulee pyöristetympi.

Psst! Ohjeesta löydät kätevän vinkin, miten siirryt tasona neulotulta "sileältä" puolelta "karkealle" puolelle ilman langan katkaisemista.

Ohjeessa on yksi koko ja kintaan ympärys on n. 20 cm ja pituus n. 20 cm. Kintaan kokoa on helppo muuttaa pienemmäksi tai suuremmaksi sopimaan paremmin oman käden kokoon. Ohjeen mukaiseen pesukintaaseen langanmenekki on n. 35 g.

1,00 €